top of page

YRITTÄJIEN ESITTELYT


Johanna Ronkainen

Aloitin Saluksella vuonna 1998 jumppaohjaajana. Olin tuolloin itse asiassa raskaana, mutta se ei minua estänyt. Olin aiemminkin ohjannut jumppia päätyöni, lastentarhan opettajuuden, ohella. Olen saanut elää aerobicin kulta-ajan! Liikkuvainen olen ollut aina.
En olekaan jotenkin mieltänyt liikuntaa työksi samalla lailla kuin muita töitä. Jumppien ohjaaminen on ihan oma maailmansa. Se verottaa toki fyysisesti, mutta henkisesti taas ei. Ohjaaminen antaa hirveästi, ja uusien juttujen suunnittelu on aina kivaa. Saan niin paljon asiakkailta: heidän palautteestaan ja kiitoksestaan.
Aikanaan haaveilin liikunnanopettajan ammatista, minussa kun on selvästi pedagogin vikaa. Ryhmäliikuntaohjaajana olenkin perusteellinen ja panostan tekniikkapuoleen – siinä missä rakas kollega Kristiina vaikkapa painottaa musiikin ja liikunnan yhdistämistä. Parasta on se, että meitä ohjaajia on erilaisia ja asiakkaat voivat löytää erilaisista tunneista ja ohjaajista suosikkinsa.
Nykyisin minulla on kaksi jo aikuista lasta. Jaksan yhä innostua ohjaamisesta, muiden työtehtävien ohella. Vastaan monesta sekalaisesta mutta tärkeästä asiasta Saluksella. Olen työskennellyt toimitusjohtajana vuodesta 2013 asti. Työni ei välttämättä näy suoraan asiakkaille, vaan teen asioita taustalla ja huolehdin siitä, että kaikki toimii kuten pitää.


 

Kristiina Tirranen
 
Salus on ollut tärkeä osa elämääni nuoresta asti. Voitteko kuvitella, aloitin jäsenenä vuonna 1996 ollessani vain14-vuotias! Tieni S
aluksella jäsenestä ryhmäliikuntaohjaajaksi, ja sittemmin ryhmäliikuntavastaavasta aina omistajaksi asti tuntuu luontevalta jatkumolta. Salus on aina ollut minulle rakas, lämminhenkinen paikka, jossa on hyvä olla ja työskennellä.

Liikunnasta tuli päätyö vuosien varrella, ikään kuin sivujuonteena. Olen sosionomi AMK koulutukseltani ja toiminut aiemmin lastentarhanopettajana. Siinä kohtaa, kun olin saanut perheen perustettua, halusin opiskella jotakin ihan uutta alaa. Oli vuosi 2014. Harkitsin lähteväni opiskelemaan kampaajaksi tai leipuri-kondiittoriksi. Mutta sitten Johanna soitti ja houkutteli minut Saluksen ryhmäliikuntavastaavaksi. Olin ohjannut Saluksella jumppia aina vuodesta 2007 asti, muualla jo muutamia vuosia aiemmin. Aiempi ryhmäliikuntavastaava oli ilmeisesti pohtinut minua tehtävään. Hetken pohdittuani tartuin haasteeseen, enkä katunut päätöstä.

Olen aina ollut liikunnallinen, ja lajeinani oli nuorena joukkuevoimistelu sekä kilpa-aerobic. Nämä lajit alustivat hienosti jumppaohjaajan työtä; sekin on tavallaan esiintymistä. En kuitenkaan nuorempana suunnitellut missään vaiheessa, että alkaisin ohjata ryhmäliikuntaa, saati että liikunnasta tulisi työ. Asiat tapahtuivat tavallaan vahingossa, mutta jälkikäteen ajatellen kaikessa on ollut tarkoituksena.

Liikunta imaisi mukaansa, ja sillä tiellä ollaan ja porskutetaan yhä. Hienointa työssäni on jumppien ohjaaminen. Rakastan saada liikkua yhdessä asiakkaidemme kanssa!


 

Piia Pennanen
 
Olen harrastanut pienestä pitäen tosi monipuolisesti liikuntaa. Yleisurheilu oli päälajini, ja se ohella mukana on ollut niin jalkapallo, salibandy, lentopallo, ratsastus kuin laskettelukin. Olen aina ollut innokas kokeilemaan ja tekemään. Yrittäjyys olikin jo nuoresta asti ajatuksissa, ehkä myös siksi että s
uvussani on muutamia K-kauppiaita. Lähdin opiskelemaan tradenomiksi, ja valitsin yrittäjyyden suuntautumisvaihtoehdoksi. Koko opiskeluajan olin opintojen ohella kaupassa töissä ja kävin myös haastattelussa Keskon kauppiaskoulutukseen.
En kuitenkaan lähtenyt sille tielle. Valmistuttuani päädyin työskentelemään Leaderille urheilulisäravinteiden pariin. Työssä kertyi paljon kontakteja alalle. Sitten päädyin työpaikkaan, jossa en oikein viihtynyt. Halusin tehdä jotakin muuta, ja päätin aloittaa personal trainer -opinnot, koska liikunta-ala veti kovasti puoleensa.

Perustin yrityksen ja työskentelin aluksi päivätyön ohessa PT-koulutuksesta valmistuttuani, vetäen PT-valmennuksia sekä laihdutus- ja pienryhmiä muutamilla saleilla. Sitten jätin päivätyöt ja jäin kokoaikaisesti yrittäjäksi. Reilun puolen vuoden kuluttua eteeni tarjoutui yhtäkkiä kontaktieni kautta mahdollisuus ostaa kuntosali Korsosta! Kumppanina oli Jussi, joka oli myös Saluksen taustajoukoissa. Lähdin rohkeasti saliomistajuuteen. Vuosi oli tuolloin 2012. Tuosta asti seurasin sivusta Saluksen toimintaa. Vuosien aikana saleja on tullut mukaan kaksi muutakin, ja vuonna 2020 lähdin innoissani osa-omistajaksi Salukselle Johannan ja Kristiinan kanssa, kun mahdollisuus siihen tarjoutui.
Yrittäjämatkallani vastaan on tullut yllättäviäkin tilanteita, kun olen niin sanotusti yrittäjän roolissa käärinyt hihat…
Esimerkiksi ensimmäinen jumppatuntiohjaukseni tapahtui aivan extempore, kun olin Vidan respassa töissä ja jumppatunnille ei saapunutkaan ohjaajaa, joten hyppäsin spontaanisti asiakkaiden eteen ohjaamaan tuntia ilman mitään suunnitelmaa. Itse en ole siis varsinaisesti ryhmäliikuntaohjaaja taustaltani, vaan enemmän keskittynyt yksilövalmennukseen, toiminnalliseen treeniin ja crossfittiin. Mutta joitakin tunteja on kalenterissa minullakin vuosien varrella ollut. Ja heittäydyn kuitenkin aina tarpeen mukaan ja venyn tilanteiden vaatimalla tavalla – se kuuluu yrittäjyyteen!
Minulla on Kristiinan ja Johannan tapaan kaksi lasta, tosin he ovat nuorempia: syntyneet 2016 ja 2018.

Jossu2.jpeg
Krisse uusi.jpeg
Piia uusi.jpeg
bottom of page