top of page
ProMethod_edited.jpg

PROMETHOD

ProMethod

yksilövalmennus Kunto Saluksella

Mitä on ProMethod?

ProMethod – valmentaja huomioi tuki- ja liikuntaelinterveyden kokonaisvaltaisesti. Valmennuksen tavoitteena on parantaa lihastasapainoa, korjata puolieroja ja poistaa harjoittelua häiritsevät kivut ja oireet. Näin myös ennaltaehkäistään turhia rasitusvammoja.

 Valmennukseen kuuluu alkukysely sekä yksilön kehon lihastasapainon, liikkuvuuden ja liikehallinnan testaus. Testien perusteella tehdään harjoitusohjelma heikkouksien kehittämiseksi ja lisäksi ohjataan alkulämmittely- ja kehonhuolto-ohjelmat.

ProMethod -konsepti on syntynyt fysioterapeuttien tarpeesta koota luotettava testipatteristo, jolla selvitetään mistä liikkumista ja jaksamista haittaavat oireet johtuvat niin työssä kuin vapaa-ajalla. Ilman lihasten syvää tukea ja riittävää liikkuvuutta kuntosali- tai lajiharjoittelu, puhumattakaan tavallisesta työnteosta, ei ole tehokasta ja turvallista.

Kun häiritsevät oireet lievittyvät ja keho toimii paremmin, on siirtyminen ryhmäliikuntaan ja itsenäiseen harjoitteluun luontevaa.

PROMETHOD VALMENNUKSEN

        PERIAATTEET JA TAVOITTEET:

ProMethod - testipatteristo tarkoin valittu fysioterapeuttien pitkän kokemuksen perusteella. Faskian näkökulma on huomioitu kaikissa testeissä. Liikkuvuutta mittaavissa testeissä ei huomioida vain oireilevaa aluetta, vaan huomioidaan mahdollinen faskian eli sidekudoksen kiristys muualta kehosta. Esimerkiksi eteentaivutustestissä pystymme erottelemaan, mistä kohtaa takalinjaa kireys tulee, eikä vain mittaamaan senttimääräistä tulosta takareisien liikkuvuudesta.

Liikehallintaa testaavat liikkeet kertovat liikkumisen taloudellisuudesta, voimantuotosta ja kehon kannatuksesta.

Testistön tarkoitus on paljastaa kehon heikot lenkit, jotta ongelmiin ja mahdollisiin rasitusvammoihin olisi helpompi puuttua ja ennaltaehkäistä niitä.

Aiemmin monet testit on kertoneet ehkä vastauksen siihen, kuinka monta vatsalihasta jaksaa tehdä tai kuinka paljon voimaa pystyy tuottamaan. Nämä kuntotestit eivät kerro kuitenkaan mitään kehon tärkeimmistä peruspilareista – liikkuvuudesta ja liikehallinnasta. ProMethod -testistön tarkoituksena on kertoa, MITEN liike tuotetaan ja MIKSI jokin asia ei onnistu tai tuottaa kipua.

YKSILÖLLISET OHJEET

         JUURI SINULLE

Testistön ja kehon kartoittamisen perusteella ProMethod – valmentaja laatii kotiohjelman löydettyjen ongelmien poistamiseksi. Lisäksi laaditaan alkulämmittelysarja esimerkiksi kuntosalille tai lajiharjoitukseen, kuntosaliohjelma ja kehonhuolto-ohjelma. Liikkuvuusharjoitteet perustuvat suureltaosin FasciaMethod -liikekuvaston soveltamiseen. Liikehallintaharjoitteet ovat kertyneet fysioterapeutin työssä vuosien varrella opituista ja hyviksi todetuista harjoitteista. Liikepankkia ja konseptia kehitetään jatkuvasti uuden tutkimustiedon ja kokemuksen perusteella.

 

ProMethod - testipatteristo tarkoin valittu fysioterapeuttien pitkän kokemuksen perusteella. Faskian näkökulma on huomioitu kaikissa testeissä. Liikkuvuutta mittaavissa testeissä ei huomioida vain oireilevaa aluetta, vaan huomioidaan mahdollinen faskian eli sidekudoksen kiristys muualta kehosta.

 

Esimerkiksi eteentaivutustestissä pystymme erottelemaan, mistä kohtaa takalinjaa kireys tulee, eikä vain mittaamaan senttimääräistä tulosta takareisien liikkuvuudesta.Aiemmin monet testit on kertoneet ehkä vastauksen siihen, kuinka monta vatsalihasta jaksaa tehdä tai kuinka paljon voimaa pystyy tuottamaan. Nämä kuntotestit eivät kerro kuitenkaan mitään kehon tärkeimmistä peruspilareista – liikkuvuudesta ja liikehallinnasta.

 

ProMethod -testistön tarkoituksena on kertoa, MITEN liike tuotetaan ja MIKSI jokin asia ei onnistu tai tuottaa kipua.

PROMETHOD TEHTIIN SINUA VARTEN,

             PARANTAMAAN HYVINVOINTIASI

ProMethod -konseptin ovat kehittänyt fysioterapeutit Anne Puranen ja Viivi Kettukangas.

 

Annella on neljän vuoden kokemus myofaskiaalisesta liikkuvuusharjoittelusta kehittäjänä, kouluttajana ja ohjaajana, sekä 13 vuoden kokemus tuki-ja liikuntaelinongelmista ja niihin suunnatusta terapeuttisesta harjoittelusta sekä kuntouttavien ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta. Anne on myös kirjoittanut tuki- ja liikuntaelimistön ”käsikirjan” yhdessä Raakel Lignellin kanssa (Raxun mukana -kivusta tasapainoon).

 

Viivillä on neljän vuoden kokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta sekä seitsemän vuoden kokemus urheilijoiden huoltamisesta, testaamisesta ja ohjaamisesta. Viivi on kouluttanut ja luennoinut reilut kaksi vuotta myofaskiaalisesta liikkuvuusharjoittelusta sekä urheilijoiden vammojen ennaltaehkäisystä. Yhdessä Anne ja Viivi ovat kouluttaneet, kehittäneet ja luoneet yhteisiä terveys ja hyvinvointialan konsepteja kolme vuotta.

Varaa itsellesi aika

ProMethod valmentajalle Kunto Salukselle :

trainer@kuntosalus.fi

bottom of page