Erityisjärjestelyt Kunto Saluksella

Tervetuloa treenaamaan kanssamme!

Päivitetty 4.10.2021


Pandemiatilanne alkaa viimein helpottamaan rokotuskattavuuden myötä, tätä olemme kovasti odottaneet! Kokoontumis- ja turvavälirajoituksia ei enää ole. Huomioimme silti tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset yleiset hygieniavaatimukset mm. pintojen tehostetusta puhdistamisesta ja asiakkaiden ohjeistamisesta käytännöistä, joilla ehkäistään viruksen leviämistä. Teemme siis edelleen päivittäin kaikkemme epidemiatilanteen hillitsemiseksi ja mahdollistaaksemme Teille turvallisen ympäristön harrastaa liikuntaa ja työntekijöillemme työskennellä.

Tähän tarvitsemme myös Teidän apua.

Jotta onnistumme yhdessä, huomioi edelleen nämä seuraavat ohjeet:


Vain terveenä treenaamaan

Jos sinulla on pieniäkin sairauden oireita, älä tule harjoittelemaan.

Muista vallitsevat hygieniaohjeet

Pese ja desinfioi kätesi AINA salille tullessa jo heti eteisessä tai wc tilassa. Käytä käsidesiä myös kesken treenin ja pese kätesi myös AINA lähtiessäsi salilta.

Kuntosalilaitteet ja – välineet sekä lämmittelylaitteet on käsitelty keväästä -20 lähtien viikoittain Bacoban pintadesinfiointiaineella, joka antaa pitkäkestoisen suojan viruksia, bakteereita ja muita taudinaiheuttajia vastaan. Puhdistuspinnan vaikutus kestää 10 päivää. On kuitenkin erityisen tärkeää, että huolehdit harjoitusvälineiden ja laitteiden puhdistamisesta käyttösi jälkeen!


Uusimpien ohjeistusten mukaan maskia tulee käyttää oman harkinnan mukaan.

Vältäthän ruuhkien synnyttämistä esimerkiksi pukuhuoneissa, eteisessä, kahviossa ja asiakaspalvelussa.


Ryhmäliikunnan osallistujamäärät

Olemme vielä rajoittaneet tuntien osallistujamääriä salikohtaisesti, mutta turvavälien ja kokoontumisrajoitusten kokonaan poistuttua nostamme vähitellen tuntien maksimimäärän lähelle samaa tasoa, mitä se on ollut ennen koronaa. Maksimäärä tunneille on riippuvainen salin koosta ja tunnin luonteesta. Vauhdikkaille tunneille otamme vähemmän osallistujia kuin esimerkiksi kehoahuoltaville tunneille.

Virtuaalitunnit käytössäsi

Käytössäsi ovat Kunto Saluksen virtuaalitunnit ilman lisämaksua ja nämä ovat tarkoitettu kaikille jäsenillemme. Löydät suosituimmat ryhmäliikuntatuntimme tuttujen Saluksen ohjaajien ohjaamina. Kirjautuminen Virtuaalituntien käyttäjäksi onnistuu lähettämällä käyttäjäkutsu verkkosivujemme kautta www.kuntosalus.fi -> virtuaalitunnit


Pukuhuoneet, suihkut ja saunat

Nämä kaikki ovat normaalisti käytössä. Toivomme ettei pukuhuoneessa kuitenkaan oleskeltaisi kuin välttämätön aika, koska ne ruuhkautuvat niin helposti.


Turvallisuus kuntosalilla • Laitteiden desinfiointi. Tiloissamme on desinfiointipulloja- ja liinoja, joilla puhdistat koskettamasi pinnat ja välineet; tangot, kahvat painot, matot ym harjoittelun jälkeen.

• Muista käsienpesu ennen ja jälkeen harjoittelun. Älä koskettele silmiä tai nenää harjoittelun aikana. Muista yskimishygienia.


Turvallisuus ryhmäliikunnassa • Välineiden desinfiointi. Puhdista huolellisesti kaikki tunnilla käyttämäsi välineet tunnin loputtua (esim. jumppamaton, käsipainot, tangot, levypainot, sisäpyörän).

• Olemme suunnitelleet tunnit niin, että jokaisen tunnin voi suorittaa henkilökohtaisilla välineillä. Circuit-tunteja ei toistaiseksi järjestetä.

Noudatamme tarkkoja päivittäisiä siivous- ja desinfiointitoimenpiteitä.

Kiitos yhteistyöstä!

Toivotamme kaikille turvallisia ja hyviä treenejä Kunto Saluksella sekä mukavaa syksyä!


Salus terveisin Kunto Salus

Johanna, Kristiina, Piia, Mia N, Reija, Katariina, Lotta, Sini, Petra, Hanna-Mari, Arto, Teemu, Tanja, Tutta, Mia M, Iina, Jonna, Riina, Emilia, Anne J, Anne P, Meiju, Riikka, Elisa, Juulia, Markus, Valtteri, Noora, Milla, Siiri ja Eerika