Erityisjärjestelyt Kunto Saluksella

Tervetuloa treenaamaan kanssamme!

Päivitetty 29.4.2021


Aluehallintoviraston määräys liikunta- ja virkistystilojen sulkemisesta päättyi 28.4. jälkeen Uudellamaalla ja pääsimme avaamaan Kunto Saluksen tilat asiakkaillemme 29.4.21. Aluehallintoviraston mukaan, tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden täytyy huomioida tällä hetkellä 16.5.2021 asti voimassa oleva aluehallintoviraston ns. turvavälipäätös. Eli meidän on Saluksella varmistettava, että asiakkaillamme on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa - turvavälit on siis voitava säilyttää. Lisäksi on myös huomioitava tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset yleiset hygieniavaatimukset mm. pintojen tehostetusta puhdistamisesta ja asiakkaiden ohjeistamisesta käytännöistä, joilla ehkäistään viruksen leviämistä. Teemme siis edelleen päivittäin kaikkemme epidemiatilanteen hillitsemiseksi ja mahdollistaaksemme Teille turvallisen ympäristön harrastaa liikuntaa ja työntekijöillemme työskennellä.

Tähän tarvitsemme myös Teidän apua.

Jotta onnistumme yhdessä, huomioi edelleen nämä seuraavat ohjeet:


Vain terveenä treenaamaan

Jos sinulla on pieniäkin sairauden oireita, älä tule harjoittelemaan.

Muista pitää 2 metrin turvaetäisyys muihin.

Muista vallitsevat hygieniaohjeet

Pese ja desinfioi kätesi AINA salille tullessa jo heti eteisessä tai wc tilassa. Käytä käsidesiä myös kesken treenin ja pese kätesi myös AINA lähtiessäsi salilta.

Kuntosalilaitteet ja – välineet sekä lämmittelylaitteet on käsitelty keväästä -20 lähtien viikoittain Bacoban pintadesinfiointiaineella, joka antaa pitkäkestoisen suojan viruksia, bakteereita ja muita taudinaiheuttajia vastaan. Puhdistuspinnan vaikutus kestää 10 päivää. On kuitenkin erityisen tärkeää, että huolehdit harjoitusvälineiden ja laitteiden puhdistamisesta käyttösi jälkeen!


Suosittelemme maskin käyttöä tiloissamme.

Vältäthän ruuhkien synnyttämistä esimerkiksi pukuhuoneissa, eteisessä, kahviossa ja asiakaspalvelussa. Näissä tilanteissa maskin käyttö on suositeltavaa. Voit halutessasi käyttää kasvomaskia myös kuntosalilla ja ryhmäliikunnassa.


Ryhmäliikunnan osallistujamääriä on rajoitettu

Olemme rajoittaneet tuntien osallistujamääriä salikohtaisesti niin, että turvaväli on mahdollista säilyttää. Maksimäärä tunneille on riippuvainen salin koosta ja tunnin luonteesta. Vauhdikkaille tunneille otamme vähemmän osallistujia kuin esimerkiksi jooga- tai venyttelytunneille.

Virtuaalitunnit käytössäsi

Käytössäsi ovat Kunto Saluksen virtuaalitunnit ilman lisämaksua. Löydät suosituimmat ryhmäliikuntatuntimme tuttujen Saluksen ohjaajien ohjaamina. Kirjautuminen Virtuaalituntien käyttäjäksi onnistuu lähettämällä käyttäjäkutsu verkkosivujemme kautta www.kuntosalus.fi -> virtuaalitunnit


Pukuhuoneet, suihkut ja saunat

Turvavälien pitämiseksi valitse pukukaappi turvaetäisyyden päästä naapurista. Suihku ja saunatiloissa voi peseytyä maksimissaan 2 henkilöä kerrallaan. Pyydämme välttämään ylimääräistä oleskelua pukuhuoneissa. Kahvio ja hierontatuolit ovat käytössä, mutta olemme vähentäneet hieronta- ja asiakastuoleja kahviossa, jotta välit säilyvät.


Turvallisuus kuntosalilla • Muista huomioida 2 metrin turvaetäisyydet • Laitteiden desinfiointi. Tiloissamme on desinfiointipulloja- ja liinoja, joilla puhdistat koskettamasi pinnat ja välineet; tangot, kahvat painot, matot ym harjoittelun jälkeen.

• Osa lämmittelylaitteista pois käytöstä turvavälien varmistamiseksi. Tempo-salin spinningpyörät, Wattbiket ja crosstrainerit ovat käytettävissä silloin, kun salissa ei ole tuntia.

• Muista käsienpesu ennen ja jälkeen harjoittelun. Älä koskettele silmiä tai nenää harjoittelun aikana. Muista yskimishygienia.


Turvallisuus ryhmäliikunnassa • Välineiden desinfiointi. Puhdista huolellisesti kaikki tunnilla käyttämäsi välineet tunnin loputtua (esim. jumppamaton, käsipainot, tangot, levypainot, sisäpyörän).

• Pienempi osallistujamäärä. Olemme rajoittaneet ryhmäliikuntatuntien osallistujamääriä mahdollistaaksemme turvallisen liikkumisen ja turvavälit tunneilla.

Tunnit on pyritty sijoittelemaan niin, ettei pukuhuoneet ruuhkaudu. Vältä turhaa oleskelua pukuhuoneissa.

• Olemme suunnitelleet tunnit niin, että jokaisen tunnin voi suorittaa henkilökohtaisilla välineillä. Circuit-tunteja ei toistaiseksi järjestetä.

Noudatamme tarkkoja päivittäisiä siivous- ja desinfiointitoimenpiteitä. Seuraamme THL:n ohjeistuksia aktiivisesti ja toimimme aina vallitsevien ohjeistuksien mukaan.

Kiitos yhteistyöstä!

Toivotamme kaikille turvallisia ja hyviä treenejä Kunto Saluksella sekä mukavaa kesän aikaa!


Salus terveisin Kunto Salus

Johanna, Kristiina, Piia, Mia, Reija, Katariina, Lotta, Sini, Petra, Hanna-Mari, Arto, Teemu, Tanja, Tutta, Mia, Iina, Jonna, Riina, Salla, Emilia, Anne J, Anne P, Meiju, Riikka, Emma, Elisa, Toni, Juulia, Markus, Noora, Pihla ja Kaisa