top of page

ASIAKASTARINOITA
Venlan tarina

WhatsApp Image 2023-02-14 at 15.15.41.jpeg

”Kuntosalijännityksen tilalle tuli uusi aktiivinen elämäntapa”
 Venla Jokivuori

 
Pohdin pitkään, että elämään pitäisi saada jotain liikunnallista opintojen ja töiden vastapainoksi. Välillä tein jopa kahta työtä opintojen ohessa ja oma aika oli kortilla.
 
Olin kuullut Saluksesta paljon hyvää, mutta aloittamisen kynnys oli korkea. En ollut koskaan aiemmin käynyt kuntosalilla ja vastassa oli ihan uusi maailma. Tutkin eri vaihtoehtoja netistä pitkään. Saluksen sivuilta löysin personal trainer Iinan. Kiinnostukseni heräsi oitis ja rohkaistuin laittamaan Iinalle sähköpostia. Kerroin taustastani ja peloistani. Iina vastasi rempseästi, että totta kai hän auttaa.

 Huhtikuun alussa 2022 tapasimme Iinan kanssa ensimmäistä kertaa. Juttelimme taustastani ja tavoitteistani. Minulla oli hieman ylipainoa ja se häiritsi itseäni. Mietin, uskallanko mennä salille, kun en ole ennestään ”sporttinen”. Iina tuki ja kannusti, että pääsemme yhdessä eteenpäin. 

Teimme lähtötilanteen kartoituksen ja kehonkoostumusmittauksen, joiden pohjalta Iina suunnitteli ensimmäisen treeniohjelman ja ruokavalion. Kävimme ne tarkasti läpi.

Alkuun treenasimme useamman kerran yhdessä, jotta opin tuntemaan liikkeet ja laitteet.
 Ensimmäinen treenikerta yksin jännitti kovasti. Stressasin sitä pitkään ja suunnittelin, milloin olisi hyvä kellonaika mennä. Siitä se lähti! 

Ensimmäisen kuukauden jälkeen huomasin, miten mukavaa salilla käyminen olikaan. Ilmapiiri oli todella ystävällinen. Respan Mialla oli aina ihana vastaanotto, ja usein jäin juttelemaan hänen kanssaan. Olin tullut oikeaan paikkaan. 

Teimme ensimmäistä treeniohjelmaa useamman kuukauden. Tarkoitus oli luoda hyvä pohja vahvistamalla yleiskuntoja ja lihaskuntoa. 

Kesäkuussa 2021 valmistuin LVI-insinööriksi. Työelämään siirtyminen toi enemmän vapaa-aikaa, ja pystyin panostamaan enemmän itseeni. Samoihin aikoihin oli myös ensimmäinen tsekkaus. Yllätyin, kuinka hyvin ohjelma oli lähtenyt käyntiin ja tuloksia alkanut tulla! 

Seuraavassa treeniohjelmassa mukaan tuli enemmän voimapuolta. Pikkuhiljaa lähdettiin hakemaan kestävyyttä ja aerobista puolta. 

Iina on ollut tukenani koko matkani ajan ja neuvonut kaikissa tilanteissa. Olen saanut Iinasta mahtavan kaverin. Olemme todella samanhenkisiä ja viestittelemme paljon. Iina on eläväinen ja iloinen persoona, jonka fiilis tarttuu huonoinakin päivinä. 

Jo alussa ajattelin, että kaikki tai ei mitään! Otin PT-kertojen maksimimäärän, 50 x 30 min, ja olen ottanut saman satsin uudelleen. Pyrimme Iinan kanssa näkemään kerran viikossa. Minulla on vielä paljon opittavaa ja haluan olla varma, että liikkeet menevät teknisesti oikein. Treenaaminen on turvallisempaa ja on helpompaa kokeilla omia rajoja.  

Pitkään olin todella kriittinen itseäni kohtaan, enkä uskaltanut käydä vaa’alla tai ottaa valokuvia itsestäni. Viimeisen mittauksen teimme marraskuussa ja paino oli pudonnut 6 kiloa! Rasvan määrä oli tippunut ja kroppaan oli tullut enemmän lihasta. Olen noudattanut ruokavaliota tarkkaan ja matkan varrella olemme fiksailleet sitä yhdessä Iinan kanssa.

Nyt vedän tiukempaa linjaa, sillä tavoitteenani on ”kesäkunto”, mutta järkevällä toteutuksella.
 Pidän kiinni tasaisista ruokailuväleistä varmistaen, että saan tarpeeksi rasvaa, niin ei tarvitse nälässä olla. Ennen söin todella epäsäännöllisesti, mutta säännöllinen ruokailurytmi on vähentänyt nälän tunnetta. 

Käyn salilla 3-4 kertaa viikossa ja mahdollisuuksien mukaan lenkkeilen muina päivinä. Muutos aiempaan on valtava, kun en tehnyt mitään! Voin myös henkisesti paljon paremmin. En ole tajunnutkaan, kuinka hyvän olon liikunnasta voi saada!
 
Liikunnasta on tullut rakas oma harrastus, joka tuo vastapainoa töiden hektisyydelle. Sali on oma kuplansa, jossa ei tarvitse miettiä mitään muuta, ja se on aika vapauttavaa. 

Olen kuullut juttuja muilta saleilta, ja ne ovat todella erilaisia. En kuitenkaan vaihtaisi salia. Saluksella kaikki ovat tervetulleita ja otetaan vastaan lämpimästi. Asiakkaita kuunnellaan ja kehitysehdotuksille ollaan avoimia. Saluksella on oma spesiaali fiilis!”
 

bottom of page