top of page

ASIAKASTARINOITA
Minnan tarina

WhatsApp Image 2023-02-10 at 13.36.07.jpeg

”Liikunta kannatteli elämän kriiseissä ja auttoi toipumaan”
Minna Tähtinen, 46v


”Minulla oli takana pitkä tauko liikkumisesta, kun 7 vuotta sitten ajattelin, että nyt on aika tehdä jotain. Lapset olivat jo sen verran isoja, etteivät tarvinneet äitiä koko ajan, ja aikaa vapautui omille harrastuksille. 
Työkaverin suosituksesta kävin tutustumassa Salukseen ja jäin asiakkaaksi. Liikuin todella paljon, mutta ennen kaikkea liikkumisen riemu ja ilo edellä. 

Tilanteeseen tuli stoppi, kun vanhempani menehtyivät. Kaikki energia meni kodin ja töiden pyörittämiseen. Voimavarani eivät riittäneet enää liikkumiseen. Liikunta otti enemmän kuin antoi. 

Kului vuosi, jos toinenkin, ja kaipasin liikunnan tuomaa hyvää fiilistä. Sitten korona alkoi jyllätä maailmalla ja tuli kaikenlaisia rajoituksia. Mietin, uskallanko ottaa jäsenyyttä. 

Vuosi sitten näihin aikoihin avioero mullisti elämää jälleen. Olin voinut huonosti jo pitkään ja tarvitsin jotain, mikä tuottaa itselleni hyvää oloa ja jaksamista. Liikunnasta tuli terapiamuoto. Tuntui hyvältä kokea polte lihaksessa sydämen sijaan.

Säännöllisen liikunnan seurauksena painokin alkoi lähteä kuin itsestään ja vaatteet roikkua päällä. Kiinnitin enemmän huomiota ruokavalioon ja tein parempia valintoja. Pidin ruokailurytmin säännöllisenä ja pienensin annoskokoja. Söin tavallista kotiruokaa ja vähensin herkkuja. Ihan perusjuttuja maalaisjärjellä.

Paino on tippunut 35 kiloa! Aiemmin käytin vaatekokoa 52-54 ja nykyisin vaatteeni ovat kokoa 40-44. Nyt keskityn kiinteytymiseen, mutta en ota siitä mitään paineita. Jos saisin vielä 5 kiloa pois, niin olisin samassa pisteessä kuin nuorempana.

Saluksen hyvä ilmapiiri ja monipuolinen ryhmäliikuntatarjonta kannustivat jatkamaan. Bodycombat on ihan lempparini! En treenaa kuntosalilla, mutta rakastan rankkoja jumppia. Muita suosikkejani ovat “Hanuri ja haba” eli Reisi-vatsa-pakara ja Vahva ylävartalo. Pidän yleensä kaksi lepopäivää viikossa.

Töiden ohella Salus on elämäni, ja kuntoilusta on tullut pysyvä osa arkeani. Liikunta on tuonut iloa elämän myrskyihin. Siihen miinaan en enää astu, että luopuisin liikunnasta kokonaan.

Saluksen henkilökunta on loistavaa ja aina superystävällistä. En ole koskaan saanut ikävää vastausta kysymyksiini ja aina on tervetullut olo. Menen jumppaan usein suoraan töistä ja pari kertaa kengät ovat jääneet matkasta. On vain viitattu kintaalla, että ei haittaa. Se kertoo paljon.

Saluksen asiakaskirjo on todella laaja. Kaikenikäiset ja -kokoiset mahtuvat joukkoon, vaikka olisi liikuntavammakin. Saluksella saa olla juuri sellainen kuin on.

Myös oma terveydentilani on kohentunut huomattavasti ja olen saanut verenpainelääkkeet pois. Olen tyytyväinen kulkemaani matkaan. Erosta seurasi hyvää, ja olen päässyt juurille itseni kanssa!”

bottom of page